Login
Communauté Vinci
Extérieur
Si votre nom d'utilisateur ne se termine pas par @vinci.be ou @student.vinci.be, utilisez le formulaire ci-dessous pour accéder à votre compte de lecteur.
Titre : | Implementing the International Dysphagia Diet Standardization Initiative : opportunities for Change (2022) |
Auteurs : | Amanda M. Brewsaugh ; Laura J. Brust ; Jennifer Hartman |
Type de document : | Article |
Dans : | Journal of the academy of nutrition and dietetics (Vol. 122, n° 2, February 2022) |
Article en page(s) : | p. 270-277 |
Note générale : | https://doi.org/10.1016/j.jand.2021.02.012 |
Langues: | Anglais |
Descripteurs : |
HE Vinci Étouffement ; Régime alimentaire ; Troubles de la déglutition |
Résumé : | Modified-texture foods and thickened liquids are commonly prescribed to minimize the risk of choking or aspirating for patients identified to have dysphagia. With improvements in health care resulting in increased survival of preterm infants and those with congenital anomalies, dysphagia prevalence is increasing in the pediatric population. Children may be prescribed texture-modified diets for various reasons because dysfunction can be present in any of the four phases of swallowing, which may manifest at different stages of development.1 The extent at which the food must be modified is determined by the dysfunction present. |
Disponible en ligne : | Oui |
En ligne : | https://login.ezproxy.vinci.be/login?url=https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S221226722100112X |