Login
Communauté Vinci
Extérieur
Si votre nom d'utilisateur ne se termine pas par @vinci.be ou @student.vinci.be, utilisez le formulaire ci-dessous pour accéder à votre compte de lecteur.
Titre : | Handbook of nutrition and the kidney |
Auteurs : | William E. Mitch, Directeur de publication, rédacteur en chef ; T. Alp. Ikizler, Directeur de publication, rédacteur en chef |
Type de document : | Livre |
Mention d'édition : | 7th ed |
Année de publication : | 2018 |
ISBN/ISSN/EAN : | 978-1-4963-5581-2 |
Format : | 272 p |
Index. décimale : | 613.3 (Diététique clinique - diétothérapie) |
Descripteurs : |
HE Vinci Dialyse rénale ; Insuffisance rénale ; Insuffisance rénale chronique ; Maladies du rein ; Néphrolithiase ; Nutrition |
Résumé : |
Revised and updated by experts in both nephrology and clinical nutrition, this seventh edition of Handbook of Nutrition and the Kidney provides practical and clinically relevant information for addressing the nutritional needs of patients with acute and chronic kidney disease. Concise yet in-depth, the book is packed with tables and charts in every chapter, and outlines detailed and daily nutritional requirements, including proteins, vitamins, minerals, lipids, other fatty acids, and more.
Features: Useful for physicians, dietitians, nurses, and anyone who works with patients afflicted by chronic kidney disease (CKD), hemodialysis (HD), peritoneal dialysis (PD), and kidney transplants. Each chapter contains tables and figures that visually demonstrate nutritional principles and enable you to find essential information quickly. Presents easy-to-follow sample menus with lists of ingredients and dietary recommendations. Chapters cover the affects of kidney disease on metabolism and hormonal function, nutritional approaches to caring for different patient types, an overview of nutritional biochemistry and digestive physiology in healthy adults, and more. Includes guidelines and requirements for people with hypertension. |
Disponible en ligne : | Non |
Exemplaires (1)
Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|
613.3 MIT | Livre | Woluwe | Espace livres | Prêt autorisé Disponible |