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Le concept daliments ultratransformés, qui gagnerait à être mieux défini, peut jouer un rôle salutaire daiguillon pour pousser les industriels à améliorer leurs produits, les consommateurs à être plus attentifs à leur alimentation et les scien[...]Article
Background About 40 million Americans do not have easy access to affordable nutritious foods. Healthier foods are less likely to be available to those living in rural and/or lower-income communities. Objective The objective of this study was to [...]Article
Background Frequent fast food (FF) consumers may make more healthful food choices at eating occasions without FF. However, it is not clear if poor diet quality of frequent FF consumers is a function of FF consumption or less healthful food choic[...]Article
DisponibilitéExemplaires (1)
Cote Support Localisation Section Disponibilité REV Périodique papier Woluwe Espace revues Consultation sur place uniquement
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Article
Les frites sont souvent critiquées en raison de leur association avec la prise pondérale, la malbouffe et les "mauvaises graisses" ! Cependant, les frites surgelées affichent régulièrement un Nutri-Score A ou B. Mais qu'en est-il alors vraiment [...]DisponibilitéExemplaires (1)
Cote Support Localisation Section Disponibilité DIALOGUE. vol. 67, 05 (novembre/décembre 2024) Périodique papier Woluwe Espace revues Consultation sur place uniquement
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Background : Food additives have been used mainly in the past century to perform specific functions in foods. Some types of food additives have been linked to adverse health outcomes, yet there is little research examining food additives in the [...]Article
Iron fortification is a very popular practice in several countries, particularly in countries in which a large proportion of the population is suffering from iron deficiency, as in lower-middle-income countries. Food fortification with iron salt[...]Article
Kaisa S Poutanen ; Anna O Kårlund ; Carlos Gomez-Gallego ; Daniel P Johansson ; Nathalie M Scheers ; Ingela M Marklinder ; Anne K Eriksen ; Pia C Silventoinen ; Emilia Nordlund ; Nesli Sozer ; Kati J Hanhineva ; Marjukka Kolehmainen ; Rikard Landberg |Cereal grains are the main dietary source of energy, carbohydrates, and plant proteins world-wide. Currently, only 41% of grains are used for human consumption, and up to 35% are used for animal feed. Cereals have been overlooked as a source of [...]Article
À léternelle question concernant leffet de lalimentation sur la santé sajoute désormais la problématique de la durabilité du régime alimentaire. Dans ce contexte, la notion de la biodisponibilité est devenue un sujet incontournable. Les rech[...]Article
Didier Courbet, Personne interviewée ; Nathalie Queruel, Intervieweur |ÇLes habitudes alimentaires se prennent dès lenfance. Selon Didier Courbet, pour prévenir lexposition des enfants à la publicité des produits alimentaires de mauvaise qualité nutritionnelle, lautorégulation que défendent les industries alimen[...]DisponibilitéExemplaires (2)
Cote Support Localisation Section Disponibilité La santé en action. 453 (Septembre 2020) Périodique papier Louvain-la-Neuve Etagère des revues Prêt autorisé
DisponibleLa santé en action. 453 (Septembre 2020) Périodique papier Woluwe Espace revues Consultation sur place uniquement
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Background Calorie labeling is mandated in restaurant chains with ≥20 locations nationwide, but the effect of labeling on the nutritional quality of purchased meals in fast-food settings is unclear, especially for adolescents and childr[...]Article
Background: Fruit drinks are the most commonly consumed sugar-sweetened beverage among young children. Fruit drinks carry many nutrition-related claims on the front of package (FOP). Nutrition-related claims affect individuals' perceptions of th[...]Article
The energy content of food is calculated on the basis of general factors for fat, protein, and carbohydrates. These general factors were derived by W.O. Atwater in the late 19th century, while additional factors for dietary fiber, polyols, and o[...]DisponibilitéExemplaires (1)
Cote Support Localisation Section Disponibilité REV Périodique papier Woluwe Espace revues Consultation sur place uniquement
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La consommation de boissons sucrées contribue à la progression de la part des sucres libres dans lalimentation. Elle aurait un rôle dans laugmentation de ladiposité et une responsabilité partielle dans la survenue du syndrome métabolique, du [...]