Login
Communauté Vinci
Extérieur
Si votre nom d'utilisateur ne se termine pas par @vinci.be ou @student.vinci.be, utilisez le formulaire ci-dessous pour accéder à votre compte de lecteur.
Titre : | Separation of Peas and Carrots in Boiling Water (2021) |
Auteurs : | Zachary H. Levine |
Type de document : | Article |
Dans : | The Physics Teacher (8/59, Novembre 2021) |
Article en page(s) : | p. 643-645 |
Langues: | Anglais |
Descripteurs : |
HE Vinci Expérience scientifique ; Légumes ; Séparation ; Vaporisation |
Résumé : | Frozen peas and carrots are commonly available in grocery stores in the United States. The carrots are cut into cubes roughly 8 mm on a side, while the peas are roughly spherical with a diameter of about 6 mm. They are prepared together in water that is brought to a boil. The peas and carrots, which are initially mixed together, separate as the water is heated. By counting the number of border vs. non-border vegetables before and after boiling, the decrease of the number of vegetables on the border demonstrates separation rather than chance rearrangement with the highly significant value p |
Disponible en ligne : | Non |
Exemplaires (1)
Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|
The Physics Teacher. 8/59 (Novembre 2021) | Périodique papier | Louvain-la-Neuve | Etagère des revues | Prêt autorisé Disponible |