Login
Communauté Vinci
Extérieur
Si votre nom d'utilisateur ne se termine pas par @vinci.be ou @student.vinci.be, utilisez le formulaire ci-dessous pour accéder à votre compte de lecteur.
Titre : | Food Insecurity, Dietary Quality, and Health Care Utilization in Lower-Income Adults : A Cross-Sectional Study (2021) |
Auteurs : | Jenny Jia ; Vicki Fung ; James B. Meigs ; Anne N. Thorndike |
Type de document : | Article |
Dans : | Journal of the academy of nutrition and dietetics (Vol. 121, n° 11, November 2021) |
Article en page(s) : | p. 2177-2186 |
Note générale : | https://doi.org/10.1016/j.jand.2021.06.001 |
Langues: | Anglais |
Descripteurs : |
HE Vinci Approvisionnement en nourriture ; Maladie chronique ; Prestations des soins de santé ; Régime alimentaire ; Revenus modeste ; Sécurité alimentaire ; Soins de santé primaires |
Mots-clés: | HEI-2015 |
Résumé : | Background Food insecurity and poor nutrition are prevalent in the United States and associated with chronic diseases. Understanding relationships among food insecurity, diet, and health care utilization can inform strategies to reduce health disparities. Objective Our aim was to determine associations between food security status and inpatient and outpatient health care utilization and whether they differed by dietary quality in lower-income adults. Design This was a cross-sectional study of data from the 2009-2016 National Health and Nutrition Examination Survey. Participants/setting Participants were 13,956 lower-income ( |
Disponible en ligne : | Oui |
En ligne : | https://login.ezproxy.vinci.be/login?url=https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2212267221003804 |