Login
Communauté Vinci
Extérieur
Si votre nom d'utilisateur ne se termine pas par @vinci.be ou @student.vinci.be, utilisez le formulaire ci-dessous pour accéder à votre compte de lecteur.
73, n° 5 2015 | 73, n° 6 2015 | 73, n° 7 2015 | 73, suppl. 2015 | 73, n° 8 2015 | 73, n° 9 (suppl 2) September 2015 | vol 73, n° 9 2015 |
Titre : | Nutrition reviews, 73, suppl.. - 2015 |
Type de document : | Bulletin |
Paru le : | 01/09/2015 |
Dépouillements
Article
M. Fisberg, Auteur ;
R. Machado, Auteur
|
Yogurt has been a part of the human diet for several millennia and goes by many names throughout the world. The word yogurt is believed to have come from the Turkish word yoğurmak, which means to thicken, coagulate, or curdle. While ref[...]
Disponibilité
Exemplaires (1)
Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|
REV | Périodique papier | Woluwe | Espace revues | Consultation sur place uniquement Exclu du prêt |
Article
Luis A. Moreno, Auteur ;
Silvia Bel-Serrat, Auteur ;
A. Santaliestra-pasias, Auteur ;
G. Bueno, Auteur
|
The high prevalence of obesity in children is a global health issue. Obesity in children and adolescents can result in hypertension, dyslipidemia, chronic inflammation, and hyperinsulinemia, increasing the risk of death, as children grow into ad[...]
Disponibilité
Exemplaires (1)
Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|
REV | Périodique papier | Woluwe | Espace revues | Consultation sur place uniquement Exclu du prêt |
Article
N. Forouhi, Auteur
|
The public health burden of type 2 diabetes has risen unabated over the past decades, fueled by obesity and lifestyle influences, including diet quality. Epidemiological evidence is accumulating for an inverse association between dairy product i[...]
Disponibilité
Exemplaires (1)
Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|
REV | Périodique papier | Woluwe | Espace revues | Consultation sur place uniquement Exclu du prêt |
Article
A. Tremblay, Auteur ;
C. Doyon, Auteur ;
M. Sanchez, Auteur
|
Recent data support the idea that regular yogurt consumption promotes body weight stability. The simplest explanation is that regular consumption of healthful foods such as yogurt results in decreased intake of less healthful foods containing hi[...]
Disponibilité
Exemplaires (1)
Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|
REV | Périodique papier | Woluwe | Espace revues | Consultation sur place uniquement Exclu du prêt |
Article
J. Bienenstock, Auteur ;
W. Kunze, Auteur ;
P. Forsythe, Auteur
|
Changes in gut microbiota can modulate the peripheral and central nervous systems, resulting in altered brain functioning, and suggesting the existence of a microbiota gutbrain axis. Diet can also change the profile of gut microbiota and, there[...]
Disponibilité
Exemplaires (1)
Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|
REV | Périodique papier | Woluwe | Espace revues | Consultation sur place uniquement Exclu du prêt |
Article
Olivier Goulet, Auteur
|
The composition of the microbiota varies according to prenatal events, delivery methods, infant feeding, infant care environment, and antibiotic use. Postnatal gut function and immune development are largely influenced by the intestinal microbio[...]
Disponibilité
Exemplaires (1)
Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|
REV | Périodique papier | Woluwe | Espace revues | Consultation sur place uniquement Exclu du prêt |
Article
R. Wolfe, Auteur
|
Loss of lean body mass that occurs with aging is the primary endpoint with which sarcopenia is defined. Furthermore, loss of muscle mass is central to the development of many adverse health issues in the elderly. Consequently, the response of le[...]
Disponibilité
Exemplaires (1)
Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|
REV | Périodique papier | Woluwe | Espace revues | Consultation sur place uniquement Exclu du prêt |
Article
T. Van hooijdonk, Auteur ;
K. Hettinga, Auteur
|
The demand for dairy products is growing rapidly, especially in emerging markets. Dairy products are nutrient rich and, therefore, an important food group for ensuring nutrient security in the future. In many countries, dairy contributes signifi[...]
Disponibilité
Exemplaires (1)
Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|
REV | Périodique papier | Woluwe | Espace revues | Consultation sur place uniquement Exclu du prêt |
Exemplaires (1)
Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|
REV | Périodique papier | Woluwe | Espace revues | Consultation sur place uniquement Exclu du prêt |