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HE Vinci > Physiologie > Nutrition > Régime alimentaire > Aliments > Nutriments
Nutriments |
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Article
Methods to assess nutrient density of foods, commonly known as nutrient profiling (NP), typically include protein as a component. In this study, the goal was to apply a correction for protein quality by food source to selected NP algorithms. Ana[...]Article
Ethical issues of nutrition and hydration involve decision making for individuals and their health care team about the delivery of nutrients through tubes, both enteral and parenteral routes. The goal is to provide this method of nutrient admini[...]Article
The high prevalence of stunting and micronutrient deficiencies among children in South Asia has lifelong health, educational, and economic consequences. For children aged 623 months, undernutrition is influenced by inadequate intake of co[...]Livre
Eugénie Auvinet, Auteur ; Caroline Hirschauer, Auteur ; Anne-Laure Meunier, Auteur | [S.l.] : Studyrama | Diététique et Nutrition | 2013DisponibilitéExemplaires (1)
Cote Support Localisation Section Disponibilité 613 AUV Livre Woluwe Espace livres Prêt autorisé
DisponibleLivre
DisponibilitéExemplaires (1)
Cote Support Localisation Section Disponibilité 612 BER Livre Woluwe Espace livres Prêt autorisé
DisponibleArticle
DisponibilitéExemplaires (1)
Cote Support Localisation Section Disponibilité REV Périodique papier Woluwe Espace revues Consultation sur place uniquement
Exclu du prêtArticle
Jun-Yi Li ; Yan-Chao Guo ; Hai-Feng Zhou ; Tian-Tian Yue ; Fa-Xi Wang ; Fei Sun ; Wen-Zhu Wang |The pathogenesis of inflammatory bowel disease (IBD) is related to genetic susceptibility, enteric dysbiosis, and uncontrolled, chronic inflammatory responses that lead to colonic tissue damage and impaired intestinal absorption. As a consequenc[...]Article
Taiki Miyazawa ; Yoichi Hiratsuka ; Masako Toda ; Nozomu Hatakeyama ; Hitoshi Ozawa ; Chizumi Abe ; Ting-Yu Cheng ; Yuji Matsushima ; Yoshifumi Miyawaki ; Kinya Ashida ; Jun Iimura ; Tomohiro Tsuda ; Hiroto Bushita ; Kazuichi Tomonobu ; Satoshi Ohta ; Hsuan Chung ; Yusuke Omae ; Takayuki Yamamoto ; Makoto Morinaga ; Hiroshi Ochi ; Hajime Nakada ; Kazuhiro Otsuka ; Teruo Miyazawa |In the late 2010s, artificial intelligence (AI) technologies became complementary to the research areas of food science and nutrition. This review aims to summarize these technological advances by systematically describing the following: the use[...]Article
Background Food environments have changed rapidly, and the global interest in ultra-processed foods has increased. Ultra-processed foods are typically energy dense, high in sugars and fat, and low in fiber, protein, minerals, and vitamins. Objec[...]Livre
Lalimentation nous concerne tous et est de plus en plus au coeur des préoccupations de chacun. Quelle quantité de sucre est préjudiciable ? Lalimentation végétalienne est-elle saine ? Comment le corps synthétise-t-il la vitamine D ? Quelles su[...]DisponibilitéExemplaires (1)
Cote Support Localisation Section Disponibilité 613 BIE Livre Woluwe Espace livres Prêt autorisé
DisponibleManuel scolaire
Martine Delvigne, Auteur ; Michel Faway, Auteur ; Rosa-Caterina Marchesini, Auteur ; et al., Auteur | Wavre , Wommelgem : Van In | 2021DisponibilitéExemplaires (1)
Cote Support Localisation Section Disponibilité 57(3) BIO Manuels scolaires Louvain-la-Neuve Sciences - Eveil Consultation sur place uniquement
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Bien en amont de la biodisponibilité, qui est un processus physiologique, il y a la disponibilité alimentaire, qui est une préoccupation socio-économique : combien y a-t-il à manger pour les populations ? Ce sont les statistiques de lOrganisat[...]Article
The current values for metabolizable energy of macronutrients were proposed in 1910. Since then, however, efforts to revise these values have been practically absent, creating a crucial need to carry out a critical analysis of the experimental m[...]DisponibilitéExemplaires (1)
Cote Support Localisation Section Disponibilité REV Périodique papier Woluwe Espace revues Consultation sur place uniquement
Exclu du prêtArticle
Purpose The purpose of the research was to explore nurses' perceptions of different causes of inadequate food intake in children treated with chemotherapy and to determine how often nurses identify these causes. Method Qualitative and q[...]DisponibilitéExemplaires (1)
Cote Support Localisation Section Disponibilité REV Périodique papier Woluwe Espace revues Consultation sur place uniquement
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Annie W. Lin ; Nancy Morgan ; Danielle Ward ; Christy Tangney ; Nabil Alshurafa ; Linda Van horn ; Bonnie Spring |Background Commercial nutrition apps are increasingly used to evaluate diet. Evaluating the comparative validity of nutrient data from commercial nutrition app databases is important to determine the merits of using these apps for dietary assess[...]